1 person serving of raw soba noodles
5 shrimps peeled and cleaned
1 handful of edamame
1 handful of fried firm tofu diced
1 tbsp of dashi powder
1 teaspoon of soy sauce
1 teaspoon of sake
1/4 teaspoon of grated ginger
1 and 1/2 cup of water
(1人分)
生蕎麦 1人分
エビ 5匹程 皮背わたを取る
枝豆 少量
あげ豆腐 少量 小さく切る
だしの素 大さじ1
醤油 小さじ1
酒 小さじ1
おろし生姜 小さじ1/4
水 1.5カップ
First boil water with dashi, soy sauce, sake and grated ginger.
水、だしの素、醤油、酒、おろし生姜を入れ沸騰させる。
Then add shrimp.
エビを入れる。
Then add the tofu.
豆腐を入れる。
Cook for 2 minutes, then add the soba noodles,
cook for another 1 minute then turn off the heat.
2分程煮たら蕎麦を入れ1分茹でて火を消す。
Then sprinkle edamame.
枝豆を上にのせていく。
Serve.
出来上がり。
0 件のコメント:
コメントを投稿