When I am cooking for myself most of the time I will end up having leftovers so
there are many times I need to eat the same thing the day after.
For things like risotto, you can turn it into an Arancini which is super easy and also a definite crowd pleaser.
***Keep in mind, I usually choose NOT TO DEEP FRY my food because
it takes up a lot of oil and is not the most healthy way to cook.
Although the original Arancini recipe you are suppose to deep fry the risotto, instead I only
pan fry it so my version requires less oil and less calories.
So here it is,
昨日のリゾットが残っていたので
残り物をアレンジしてアランチーニを作ります
リゾットをボールのように丸めて
チーズを入れて揚げたイタリア料理です
元々アランチーニのレシピはリゾットを揚げるのですが
私のレシピは油で揚げるのではなくフライパンで揚げ焼きをします。
なのでカロリーも充分カットできて揚げるのが苦手な方でも
簡単に作れます。
(Serves 1-2 people)
Any leftover risotto
Panko crust
1 egg beaten
shredded mozzarella cheese
oil
(1〜2人分)
残ったリゾット(何味でも大丈夫です)
パン粉(細か目のようが良し)
卵1 といておく
モッツァレラチーズ
油
Take handful of risotto in your hand and form a circle.
In the middle add cheese and close it up to form a hand size ball.
リゾットを手にとり中にチーズを入れ
ボールのように丸くまとめる。
Coat the balls with panko _> egg -> panko, in this order.
パン粉→卵→パン粉とこの順番でつけていく。
↓
Add 2 tablespoons of oil in a hot pan, start frying off the balls until
all sides have outer crisp. Better to have your heat on medium (not too high)
油を大さじ2ほどひきフライパンにボールを入れて
まわりに付いているパン粉が全部きつね色になるまでコロコロ
転がしながら焼いて行く。
火は中火くらいで。
↓
All done!
出来上がり
Lesson of the day: Don't waste food and arrange them with a twist!
外はカリカリ中はふわふわ〜
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