Pages

8/27/2013

Chickpea Croquettes/ひよこ豆のコロッケ

Chickpea croquettes also known as falafels.
They're easy, quick and tasty! So here it is,

ひよこ豆のコロッケ、ファラフェルという中東で
よく食べれる料理です:)
ピタパンに挟んで食べるのもオススメ。

(Serves 2-3 people)
380g of chickpeas (presoaked)
1/2 of onion finely chopped
1 clove of garlic finely chopped
fresh parsley
1 tbsp of cumin powder

Yogurt Sauce
2 tbsp of nonfat yogurt
1 teaspoon of salt
fresh chopped parsley
1/2 of lemon squeezed

(2〜3人分)
ひよこ豆 380g(水煮のパック)
たまねぎ 1/2 みじん切り
にんにく 1 みじん切り
パセリ
クミンパウダー 大さじ1


ヨーグルトソース
脂肪ゼロヨーグルト 大さじ2
塩 小さじ1
パセリ
レモン汁
In a blender add chickpeas, onions, garlic, parsley and cumin.
Blend until smooth.
ひよこ豆、たまねぎ、にんにく、パセリ、クミン、
をミキサーにかける。

Rest the mixture for about 10 minutes before frying.
10分程休める。

Meanwhile make yogurt sauce by simply 
mixing all the necessary ingredients.
休めている間にヨーグルトソースを作る。
材料を全て混ぜるだけ。

Drizzle oil in a pan and put on medium heat.
Fry the croquettes until brown all sides.
コロッケを揚げ焼きしていく。
油を少し気持ち多めにひいて中火で焼く。

Serve with the yogurt sauce.
ヨーグルトソースを添えて出来上がり。
If you like any of my recipes, please 'share' by clicking below :)↓↓↓

0 件のコメント:

コメントを投稿

ShareThis