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8/19/2013

Cheat meal : Butter Chicken/簡単バターチキン

This is a super easy and quick way to make a cheat butter chicken at home.
Might not be super authentic, but tastes good enough! So bare with me on this one, this
is for those cheaters, lazy cooks! 

初心者でも作れる簡単バターチキンのレシピ
これはスパイスを揃えて時間をかけてつくるバターチキンではないので
時間がない方や簡単に料理をしたい人にはオススメです。

(Serves 2-3 people)
1 chicken breast (or chicken thigh) cut in small pieces
1 onion sliced
2 cloves of garlic in paste
thumb size of ginger paste 
2 tbsp of curry powder
1 cup of heavy cream
1 tbsp of butter
1 can of tomato
salt and pepper
oil

(2〜3人分)
鶏の胸肉又はもも肉 1
玉ねぎ 1 薄切り
にんにく 2 すりおろす
すりおろし生姜 少々
カレー粉 大さじ2
生クリーム 1カップ
バター 大さじ1
トマト缶 1
塩こしょう

In a hot pan with heated oil, add garlic and ginger.
Let the aroma out of garlic and ginger, then add the onions.
Cook until soft.
熱したフライパンに油をしきにんにくと生姜を入れ香りを出す
玉ねぎも柔らかくなるまで炒める

Add chicken. Season with salt and pepper then add the curry powder.
鶏肉を入れて更に炒め塩こしょうをしてカレー粉をかけて炒める

Add can of tomato and butter, then stir. Cook for about 5 minutes.
Heat should be on medium.
The more you cook tomato on heat, the less acidic it will be, so you can cook as long as you like,
while you keep tasting.
トマト缶を入れバターも入れて混ぜる
中火5分ほど煮込む
トマトは煮込むほど酸味が飛ぶので長く煮込むほど甘くなる

Then add heavy cream and stir.
Cook for 10 more minutes, then serve. 
(If you don't mind more butter you can add another tablespoon of butter)
生クリームを入れて更に10分程に煮込む
(ここで味見をしもう少しバターっぽい味が好みの方はバターを大さじ1加える)

Super quick and easy butter chicken. Done!
出来上がり
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