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8/12/2013

Pumpkin Sage Risotto/かぼちゃのリゾット

Today's theme is...using a seasonal product : summer vegetables.
I chose kabocha squash, a small Japanese pumpkin thats very sweet.
Just for the information, I choose to eat brown rice over normal rice at home because
they are more nutritious and healthy.
Although this recipe took way longer to cook because I used brown rice so keep in mind that
if you are going to use normal type of rice, this is way easier.
Here's a recipe for pumpkin sage risotto, enjoy :)

かぼちゃが美味しい時期なので
かぼちゃを使ってリゾットを作ります
*普段から白米じゃなく玄米を食べているので
玄米を使用しています。玄米だと火が通るまですごく時間が掛かったので
通常の白米やリゾット用の米を使うのもいいと思います。

(Serves 1-2 people)
150g of kabocha squash thinly sliced
some sage leaves
1/2 onion diced
1/2 cup of rice
1 tbsp of butter
1 tbsp of oil
4 cups of water 
2 cubes of stock (vegetable or chicken)

(1人〜2人分)
かぼちゃ 150g薄切りにする
セージ
玉ねぎ 1/2 みじん切り
米 1/2カップ
バター大さじ1
油大さじ1
水 4カッップ
ブイヨンキューブ2個(チキン又は野菜)


Boil the cut pumpkin until soft. Pour water just enough to cover all.
かぼちゃをある程度柔らかくなるまで茹でる。

While the pumpkin is boiling, add oil to another pan and cook the onions.
Cook until onions are transparent.
かぼちゃを茹でている間に違う鍋に油をしき玉ねぎを透明になるまで炒める。

Now add the rice. Cook and toast the rice until the rice is transparent.
米を入れ透明になるまで炒める。

In a bowl, put together water and stock cubes to have stock ready.
ボウルにブイヨンをお湯で溶かしておき準備をする。

Add the stock by scoops, stirring around occasionally until rice is cooked.
ブイヨンを少しずつ足し、常に混ぜながら米に火を通す
火が完全に通るまでこれを繰り返します。

Now back to the boiling pumpkin while the rice is cooking.
Put boiled pumpkin into a blender a blend it into a pumpkin paste.
茹でていたかぼちゃをミキサーに入れ
ペースト状になるまでミキサーにかける。

Check the consistency on the rice and after stirring around, adding stock
multiple times, add the pumpkin paste when rice is near ready.
(You HAVE TO Keep Tasting!)
米の固さを見ながら常に混ぜて
米が好みの固さになってきたらかぼちゃを入れる。
(常に味見をするのが大事)
\

Now add sage leaves and butter
セージの葉とバターを入れる

Top with shaved parmesan cheese.
Keep in mind that when you plate risotto it should flow like a lava.
should not be stiff or should not be a soup with rice.
It might take a little bit of practice but watching your risotto constantly really helps
so you can have control over it.
パルメザンチーズを削ってトッピングして出来上がり。
リゾットは固まっていたりスープっぽかったりしますが
そのちょうど間で作る感覚でいれば美味しいリゾットが作れます
お皿にのせた時になんとなくドロっと流れていけばちょうどいいぐらい。


Incredible how sweet the pumpkin was...Enjoy!



If you like any of my recipes, please 'share' by clicking below :)↓↓↓

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