Pages

8/23/2013

Shabu-Shabu Salad/豚しゃぶサラダ

Even if you don't consider yourself a good cook,
you can make this shabu shabu salad easily within 20 minutes tops.
Basically all you have to do is prep and cut the vegetables and simply boil pork meat.

So here it is:
(Serves 3-4 people)
Get any vegetables you like.
(I recomment lettuce to use as a base to eat with pork.)
1/2 lettuce sliced thin
500g~600g of thin sliced pork shoulder
1/2 red bell pepper sliced thin
1/4 onion sliced thin, soaked in water
some green onions
1/4 cup of Japanese sake
1 boiled egg

Use ponzu sauce or sesame dressing to dress on top.

今夜は家族で簡単豚しゃぶ。
好きな具材や野菜をたくさんしゃぶしゃぶと一緒に食べました。
準備をするのに少し時間が掛かるので
野菜などの準備を全て終えてから最後に豚をしゃぶしゃぶする事。
お好みで色んなお野菜と一緒に食べてください。
(3〜4人分)
レタス 1/2 千切り
豚肩ロース薄切り 500g~600g
赤ピーマン 1/2 薄切り
玉ねぎ 1/4 薄切り 水につける
青ネギ
日本酒 1/4カップ
ゆで卵 1


After all the vegetables, boiled egg etc are cut and prepped, boil water with some sake.
After it comes to a boil, turn heat down on low and add pork meat.
Watch the pork change its color and take out immediately when all the pink is gone.
野菜やゆで卵などが全部下準備できたら鍋にお湯を沸騰させ日本酒を少し入れる。
お湯が完全に沸騰した後弱火にし豚肉をいれしゃぶしゃぶする。
色が変わった瞬間にすぐ網に取り出し水を切る。

Serve with ponzu or sesame dressing on top.
ゴマだれやポン酢をかけて出来上がり。

If you like any of my recipes, please 'share' by clicking below :)↓↓↓

0 件のコメント:

コメントを投稿

ShareThis