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8/20/2013

Roasted Pork Belly/ローストポーク

This pork belly roast is done is 3 easy steps.
1. Season and rub.
2. Roast in the oven
3. Rest meat and serve
How easy can it be! Even if you don't think you are a great cook,
you can make this pork belly delicious blind folded.

豚バラのブロックを使ってオーブンローストします
料理が苦手な人でも
味付けをしてオーブンでゆっくり焼くだけなので
簡単に美味しいローストポークができます
揃えておく材料も少なく楽なレシピ。

(Serves 3-4 people)
500g of pork belly
1 tbsp of fennel seeds
2 strands of rosemary
salt
1 tbsp of olive oil
3/4 cup of stock (adjust amount depending on size of baking tray)

(3〜4人分)
豚バラブロック 500g
フェンネルシード 大さじ1
ローズマリー 2本程

オリーブオイル 大さじ1
ブイヨン 3/4カップ (天板のサイズによって調整する)


First preheat oven to 180C. 
Put pork belly skin side up. 
Use tip of the knife and cut line through the skin, both ways diagonally.
始めにオーブンを180度に余熱する。
豚バラの皮がある方を上にし
包丁の先を使って斜めに浅い切れ目をいれていく。

Now rub oil on to the pork, followed by salt, fennel seeds and rosemary.
Use as much salt until its enough to cover the whole skin part of the pork.
Then lastly add the stock and cover until right under the skin.
It should NOT cover over the skin.
オリーブオイルを手で塗っていく。
塩、フェンネルシード、ローズマリーと順番に擦り込むように塗る。
塩の量は皮の分まんべんなく付くように。
最後にブイヨンを入れる、ブイヨンの量は皮から下までが浸かるまで。

Put pork belly in the 180C oven and cook for 90 minutes.
オーブンに入れ180度で90分焼く。

Take out of the oven after roasted and rest the pork for about 10 minutes before serving.
Make sure to discard all the cooking liquid (stock) as well.
オーブンから取り出した後10分程置いておく。
脂が落ちたブイヨンを捨て放置してから肉を切る。

Roasted meat always impresses!
出来上がり

Believe it or not pork belly just rubbed with salt tastes good enough,
but I recommend serving with lemon for freshness.
レモンと一緒にでもあっさり食べれてオススメです。
If you like any of my recipes, please 'share' by clicking below :)↓↓↓

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