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8/24/2013

Rosemary Bread/ローズマリーパン

Baking bread is easy...thats how I thought about it until few days ago
when I completely failed on my batch.
Its been a while since I baked bread, but its been one of my favorite things to do
since I was a teenager.
So! I learned from my mistakes and made another batch this morning.
If you are a beginner at this, you can follow through my steps carefully,
if you are experienced with baking bread, then try this recipe with aromatic rosemary inside.

2日前くらいにパンを久しぶりに焼いたところ...
大失敗していまい食べれないくらいのパンを焼いてしまったのです。
15歳くらいの時に初めてパンを作って
そこから今までずっとハマってます^^
今回のパンは余ったローズマリーを入れて香りのいいハーブパンに。
パン作り初心者の方はゆっくりレシピを見て作ってみてください。

(8 rosemary breads)
300g of bread flour
6g of dry yeast
3g of salt
1g of sugar
180ml of milk or soy milk (room temperature)
30g of melted or soft butter
rosemary
shredded cheese
black pepper

(パン8個分)
強力粉 300g
ドライイースト 6g
塩 3g
砂糖 1g
牛乳又は豆乳 180ml
溶かした/柔らかくしたバター 30g
ピザ用チーズ 
黒こしょう
Combine flour, butter, yeast, sugar, and salt in one bowl.
As you pour in the milk, pour it on the yeast so the yeast can start activating.
ボウルの中に強力粉、イースト、砂糖、塩、バターを入れ
牛乳を入れる時にイーストにかかるように入れる。

When everything comes together in a bowl, take it out an start kneading the bread.
Use the bottom part of your palm. Knead for about good 3-5 minutes until smooth.
少し形になってきたらボウルから取り出し
パンを3〜5分程しっかりこねる。
(しっかりこねなかったためこの前大失敗に繋がりました...)

After kneading add the rosemary and form into a ball.
こね終えたらローズマリーを入れてボールのように丸める。

Put wrap over the bowl and wait for about 1 hour, try to leave this bowl in a warm environment.
(under the sun, warm room temperature etc)
ボウルにサランラップをし第一発酵する。
日差しがあたる所やなるべく温度が高い場所を選び1時間放置する。
1 hour later...
1時間後...

Poke the dough with your index finger and if the dough doesn't bounce back,
your dough is ready to be worked again.
人差し指で押しガス抜きをする。
この時生地が跳ね返ってくるようであれば発酵時間を増やせば良い。

Divide into 8 pieces and form round balls.
Then use scissors to cut a cross on top.
Then again put wrap over the dough and place it in a warm place, leave for about 40 minutes.
8等分に分けボールを作る。
ハサミで上を十の字に切る。
また暖かい温度で第二発酵する、ラップをかぶせて40分程放置する。
↓ 
40 minutes later...
40分後...

Now add cheese on top with some black pepper.
In a preheated 180C oven, bake for about 20-30 minutes until golden brown.
チーズを上にのせ黒こしょうも少々かける。
180度に余熱させたオーブンに入れ20〜30分程焼く。
きつね色になれば出来上がり。

The color of the cheese turned out kind of funny because of the type of cheese I used...
so I recommend using any type of shredded cheese.
(I added some fresh parsley as garnish on top)
とろけるチーズを使ったので少し変わったチーズの色になってしまった...
なのでピザ用チーズなどを使うのをオススメします。
(最後に飾りでパセリを上の乗せました)

ローズマリーの香りがいい感じ♪
焼きたてほくほくでした。

If you like any of my recipes, please 'share' by clicking below :)↓↓↓


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