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8/21/2013

Rilakkuma Omurice リラックマオムライス

Here's a guide to making some character meals.
This might be a little time consuming but this will definitely entertain your guests! 

今日の晩ご飯はリラックマオムライス♪
キャラ弁経験者であれば簡単に、
もし作った事がない人でも準備するパーツが
少ないので、少し時間を掛けてゆっくり作ってみてください。
(1 person) 
3 eggs beaten
150g of rice
1 tbsp of ketchup
salt & pepper
1 nori (seaweed)
1 cheese (I recommend using sandwich cheese)
tweezer
a pair of small scissors
cutter knife 

(1人分)
卵 3
米 150g
ケチャップ 大さじ1
塩こしょう
海苔 1枚
チーズ(とろけるチーズなど)1枚
カッター
ピンセット
小さめのハサミ
Get your tools ready and start making parts of the bear. 
まずはパーツを作るために準備をする。

Using the scissors cut out 1 small circle and 2 semi circles out of the cheese.
Then use the scissors again to cut out 3 small lines and one very small circle out of the nori.
Assemble all the cut out nori onto the circular cheese.
チーズを半円型を2つ、丸を1つハサミで切る。
(ここでカッターの方が使いやすい方はカッターを使ってください)
海苔を小さな線を3本と小さな丸をハサミで切る。
3本の線と小さな丸の海苔を丸に切ったチーズの上にピンセットを使っておく。

Now in a frying pan with some oil, add rice and mix with some ketchup, salt and pepper.
フライパンに油を少々ひきご飯をケッチャプと塩こしょうをして炒める。

Set aside the rice then when its not too hot to touch, form a ball.
This is going to be the head of the bear.
炒めたご飯を取り出し触れるぐらいの熱さになったら
小さなボールを丸めて作る。
これがリラックマの頭になります。

Now form two small balls and stick it on the head.
Then add all the nori and the cheese that you have previously prepared. Use the tweezers to do this.
Also make a small arm and use rest of the leftover rice to form its body.
更に小さなボールを作り耳を作って頭にくっつける。
それから切っておいた海苔とチーズをピンセットを使って顔や耳にくっつけていく。
次は小さな腕を作り、残ったご飯は丸めて身体用として置いておく。

Now crack 1 egg and beat it, add 1 tbsp of water and mix.
In a hot frying pan, put on low heat and start cooking the eggs.
Do not scramble, try not to touch as much.
まずは卵を1個だけ割り、水を大さじ1加えて混ぜる。
熱したフライパンを弱火にしておき卵を焼く。
なるべく焼いている間は触らない事。

Begin to assemble all the parts. The 1 batch of egg is suppose to be its pillow.
卵をお皿の上に置いて枕にする。
その上から先ほど作っておいたご飯を並べる。

Repeat by making another batch of egg by using 2 eggs.
Place on top of its body.
卵2を割りまた同じくフライパンで焼く。
焼き終わったら身体の上に乗せる。

What a cute sleeping bear :)
出来上がり

Usually Japanese omurice is eaten with some ketchup on top.
I ate mine with some demi-glace sauce which goes perfectly well with omurice.
ケチャップやデミグラス、お好みのソースをかけて召し上がって下さい。
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