Pages

2/25/2014

Fresh Corn Soup/生とうもろこしのスープ

(Serves 1-2 people)
1corn on the cob
1 cup of water
1/4 cup of milk
1/2 onion finely chopped
1 teaspoon of sugar
Salt and pepper

(1-2人分)
とうもろこし 1本
水 1カップ
牛乳 1/4カップ
玉ねぎ 1/2 みじん切り
砂糖 小さじ1
塩コショウ

First take off corn off the cob using a knife.
とうもろこしを縦にし包丁で身を切り落としていく。

In a heated pan, drizzle some oil and cook onions until they are soft.
熱したフライパンに油をひき、玉ねぎを入れ柔らかくなるまで炒める。

Then add the corn.
とうもろこしを入れる。

Then add water and milk. Cook for about 3 minutes.
水と牛乳を入れ3分程軽く煮詰める。

Put everything in a blender, then blend until very smooth.
フードプロセッサーに入れピュレ状況のようになめらかになるまで混ぜる。

Put back in the pan, then season with salt, pepper and sugar. 
鍋に戻し塩コショウ、砂糖をし味を調える。

Serve.
出来上がり。


0 件のコメント:

コメントを投稿

ShareThis