Pages

2/12/2014

Sweet & Sour Chicken with Avocado Tatar Sauce/チキン南蛮とアボカドタル タルソース

(Serves 1 person)
about 150-200g of chicken thigh
1 egg
2 tbsp of water
3 tbsp of flour
3 tbsp of vinegar
3 tbsp of mirin
2 teaspoons of sugar
1 teaspoon of soy sauce

Avocado Tartar Sauce
1 egg
1/4 of avocado
1/4 of onion finely chopped
salt and pepper
1 tbsp of vinegar
1 tbsp of mayonnaise

(1人分)
鶏もも肉 150〜200g程
卵 1
水 大さじ2
薄力粉 大さじ3
お酢 大さじ3
みりん 大さじ3
砂糖 小さじ2
醤油 小さじ1

アボカドタルタルソース
卵 1
アボカド 1/4
たまねぎ 1/4 みじん切り
塩こしょう 少々
お酢 大さじ1
マヨネーズ 大さじ1

Microwave onions for about 20 to 30 seconds.
玉ねぎをレンジで20〜30秒加熱する。

Boil a hard boiled egg.
ゆで卵を固めに茹でる。

 Mix all the ingredients necessary for tartar sauce. 
Mash avocado  and boiled egg with a fork.
タルタルソースに必要な材料を全て混ぜる。
アボカドとゆで卵をフォークなどで潰す。
 ↓

Mix flour, egg and egg.
薄力粉、卵、水をよく混ぜる。

Dip chicken in the mixture.
鶏肉を衣につける。


Drizzle oil into a frying pan and cook chicken both sides until golden brown.
熱したフライパンに油をひき鶏肉を両面焼く。
きつね色になるまで両面しっかり焼く。

 In a different pan put mirin, soy sauce, sugar and vinegar on medium heat.
Leave it on heat and let it reduce.
みりん、醤油、砂糖、お酢を他の鍋に入れ中火につける。
そのまま置いておき煮詰める。

Put sweet vinegar over the chicken, finish with avocado tartar sauce. Serve.
甘酢をチキンにたっぷりかけ、タルタルソースをのせて出来上がり。

0 件のコメント:

コメントを投稿

ShareThis