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9/24/2013

Baked Popcorn Chicken/ポップコーンチキン

This recipe I must say turned out to be one of my favorites!
I couldn't stop eating them, so I hope you like them too :)
Healthy and delicious!

鶏のささみを使って
ポップコーンチキンを作ります♪
オーブンで焼くので油で一切揚げないのですごくヘルシーです。
やみつきになるレシピ!
私は1人で止まらなくなり全部食べてしまいました^^;

(Serves 1-2 people)
3 thin strips of chicken breast skin off
1/2 tbsp of garlic powder
salt and pepper
breadcrumbs
flour
1 egg beaten
olive oil

For dipping sauce: I used sour cream, alternatives are ketchup, honey mustard, ranch, etc

(1〜2人分)
ささみ 3
ガーリックパウダー 大さじ1/2
塩こしょう
パン粉(なるべくキメが細かいのを)
薄力粉
卵 1
オリーブオイル

※ソース:私はサワークリームにしましたが、ケチャップ、マスタード、マヨネーズなどでも合います。

First preheat oven to 230 degrees celsius. 
Cut chicken into pieces of bite size. Season with salt, pepper, and garlic powder.
まずはオーブンを230度に余熱する。
ササミを1口サイズに切り、塩こしょう&ガーリックパウダーで下味を付ける。

Next coat chicken evenly with flour.
薄力粉をまんべんなくササミに付ける。

Next dip chicken in egg.
次は溶いた卵にササミをくぐらせる。

Then evenly with the breadcrumbs.
最後にパン粉をまんべんなく付ける。

In a cooking sheet or aluminum foil to cover oven plate and 
spread chicken leaving space between them.
Use a spoon to lightly drizzle some olive oil on top of each chicken or simply use oil spray.
In the oven for about 15 minutes.
オーブンの皿にアルミをしきササミを置いていく。
スプーンを使いオリーブオイルを軽く上からかけていく。
230度にしたオーブンに入れ15分焼く。

Take out after 15 minutes then flip over each chicken to cook the other side.
Back in the oven to cook for 10 minutes.
15分したらオーブンから一旦取り出し、
一つずつひっくり返しもう片面を10分焼く。

Serve with some dipping sauce of your choice.
ソースを添えて出来上がり。

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