Finally the market is getting exciting, I'm so happy to see seasonal "fall"
products and to see the shift from summer ingredients to fall.
Cooking with seasonal products is one way to study more about food and cooking.
Today's theme is ...! mushrooms!
秋の素材がどんどん増えてきていますね!
たくさん旬のものを使ってレシピを載せていくので、これからもお楽しみに。
今日はキノコを使って簡単パスタ。イタリアンベーコンを使っていますが
ベジタリアンにするとしてもキノコにじゅうぶん味があるので
ベーコン抜きでも美味しく食べれます。
(Serves 1person)
1 person serving of short pasta (penne, farfalle, shells, etc)
1 handful of any type of mushrooms sliced (chestnut, maitake, shiitake, etc)
1 clove of garlic finely chopped
1/4 cup of cream
1/4 cup of water
1 stock cube
2 slices of pancetta or bacon
salt and pepper
1 slice of anchovy finely chopped
(1人分)
ショートパスタ1人分(ペンネ、リボンなど)
マッシュルーム 3個
えりんぎ 少々
にんにく 1 みじん切り
生クリーム 1/4カップ
水 1/4カップ
ブイヨンキューブ 1
ベーコン又はペンチェッタ 2枚 細かく切る
黒こしょう
アンチョビフィレ 1枚 細かく切る
Prep mushroom by roughly slicing chestnut mushroom and or
use hands instead of knife to tear the mushrooms.
マッシュルームを下準備する。
エリンギなどをは手でちぎる。
Boil pasta in a pot with pinch of salt. Cook until al dente.
塩をひとつまみ入れたお湯でパスタをアルデンテまで茹でる。
While the pasta is boiling cook bacon until they are a little browned, not too crispy.
茹でている間に鍋に油をひき、細かく切ったベーコンを炒める。
Add mushrooms and minced garlic.
キノコとにんにくを加え炒める。
Add water and stock cube. Simmer with medium heat.
水とブイヨンキューブを入れ中火で少し煮詰める。
Add chopped anchovy, cream and black pepper.
Salt is unnecessary because of the salt from the bacon and anchovy, but
if you taste and feel like it needs more salt feel free to do so.
Simmer the cream sauce about 2~3 minutes on medium heat.
アンチョビと生クリームを入れ黒こしょうする。
既にベーコンとアンチョビで塩気があるので塩は必要ないですが、
味見してみて必要と感じたら塩を少々入れてください。
クリームソースを2〜3分中火で煮詰める。
Add cooked pasta.
茹でたパスタをソースに絡める。
Serve with chives, scallions, chopped parsley. (optional)
出来上がり。
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