They are absolutely my favorite fruit but I couldn't get my hands on them
because they are quite expensive here in Japan.
But now that they are in season, it was the perfect time for me to buy them.
大好きないちじくを購入!
身体によくて食物繊維が他の果物に比べても高いらしい!
本当に好きなので(笑)そのままでも食べて美味しいいちじくを
簡単にアレンジして更に美味しく食べれるレシピを紹介します^^
最近どこのスーパーやコンビニでも購入できる
森永の濃密ギリシャヨーグルトでパッションフルーツソース付き
のを使用しました。
(Serves 2 people)
2 fresh figs
greek yogurt
passionfruit sauce
raw almonds
1 tbsp of honey
1 tbsp of butter
(2人分)
いちじく2個
ギリシャヨーグルト
パッションフルーツソース
生アーモンド
はちみつ 大さじ1
バター 大さじ1
Toast the almonds in a frying pan. Put on high-medium heat and toast until a little dark brown.
フライパンを強〜中火にかけアーモンドをトーストする。
フライパンを動かしながら少し濃い茶色になってきたら取り出す。
Take out almonds and chop finely. Leave aside.
アーモンドを包丁で砕き置いておく。
Cut off stems of the figs then cut each into 4 pieces.
いちじくのヘタを切り、四等分に切る。
Melt butter in a pan and make sure to keep heat on medium-low heat so you don't burn.
フライパンを中〜弱火にかけバターを溶かす。
Add honey,
はちみつも入れる。
Add figs in the pan and start caramelizing.
いちじくを入れる。
Use a spoon and keep pouring honey over the figs as they caramelize.
After all sides have caramelized take them out.
スプーンで上からカラメルをかける。
全体的にカラメルが付き茶色くなったら取り出す。
Add caramelized figs, toasted almonds, passionfruit sauce on top of greek yogurt.
ヨーグルトの上にいちじく、アーモンド、パッションフルーツソースを
のせたら出来上がり。
If you like any of my recipes, please 'share' by clicking below :)↓↓↓
0 件のコメント:
コメントを投稿