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9/12/2013

Singaporean Chicken Rice/海南チキンライス

One of my FAVORITE foods of all times!
The Singaporean chicken rice!
You can't beat the local singaporean ones (its awesome) but this is an easy recipe
even for those beginner home cooks. So here it is,

海南チキンライスです!
鶏肉を柔らかく、美味しく食べれて
料理に自信がない方でも簡単にできるので是非!

(Serves 1 person)
about 200g of chicken thigh or breast
70-75g of rice (Any rice works but Thai or Jasmine will be great)
1 clove of garlic 
1 tbsp of grated ginger
5g of chicken stock
cilantro or cucumber for garnish
chili sauce or green onion sauce 
(for green onion sauce, chop fine green onions and add pinch of salt,sesame oil and grated ginger.)

(1人分)
鶏もも肉又は胸肉 1枚(大体200g程)
米 1/2合
にんにく 1
すりおろし生姜 大さじ1
鶏のダシ(中華のアジなど)5g
きゅうりや香菜
チリソース又はネギソース
(ネギソース:ネギを細かく刻みごま油,塩,すりおろし生姜を少々合わせる)


In a pot, add water until it is about 3/4 full. 
Then add garlic, ginger and chicken stock and bring it to a boil.
鍋を3/4ぐらい水を入れ
にんにく、すりおろし生姜、鶏のダシを入れ沸騰させる。

Add chicken skin side down. When it comes back to boil again,
turn off the heat, put lid on and leave it for 30 minutes.
沸騰をしたら鶏肉の皮を下に向けて入れる。
もう一度沸騰してきたら火を止め30分間蓋をして放置する。

While the chicken is poaching, cook the rice.
Take 500ml of stock from the pot where chicken is poaching and bring to a boil.
Then add rice, boil on medium heat for 10 minutes without any lid on.
鶏肉に火を通してる間に米を炊く。
先ほどの鶏肉が入った鍋から500mlスープを取り、沸騰する。
沸騰したら米を入れ蓋無しで10分中火で茹でる。

After boiling for 10 minutes, drain out the soup, put rice back on stove.
10分後、このようにスープが少なくなるので
ザルに米を取り出しスープを捨てる。

Put on low heat for 2 minutes then turn off heat, put lid on for 5 minutes then rice is done.
弱火で2分間そのまま放置し、火を止め蓋をして5分間蒸らす。
これでご飯は出来上がり。

Take chicken out of the pot after 30 minutes, then slice chicken about 2cm thick.
Top with cilantro and cucumbers. Serve with chili sauce or green onion sauce.
30分後に鶏肉を鍋から取り出し2cm程の幅で切る。
きゅうりや香菜を盛り、チリソースやネギソース、お好みのソースを添えて出来上がり。
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