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9/30/2013

Pork Katsu Toji/カツとじ

This is fried pork with eggs, one of the most popular ways of pork eaten Japanese style.
豚カツを卵とじにしてカツとじを作ります♪
ご飯の上にかけたらカツ丼に。
最後のトッピングはネギですが三つ葉でも美味しく出来ます。

(Serves 1~2 people)
1 pork shoulder
2 eggs
1 tbsp of flour
1/2 cup of panko bread crumbs
1 egg beaten (for the batter)
1/2 onion sliced
1 tbsp of soy sauce
1 tbsp of mirin
1 tbsp of sake
1/2 cup of dashi 

(1〜2人分)
豚肩ロース 1
卵 2(卵とじ用)
薄力粉 大さじ1
パン粉 1/2カップ
卵 1(豚カツ衣用)
玉ねぎ 1/2
醤油 大さじ1
みりん 大さじ1
酒 大さじ1
ダシ汁 1/2カップ
First season the pork with salt and pepper.
豚全体的に塩こしょうをし下味をつける。

Coat pork with flour.
豚に薄力粉をまんべんなく付ける。

Put pork in 1 beated egg, coat all sides of the pork.
溶いた卵にくぐらせ卵をまんべんなく付ける。

Lastly coat all sides with panko crumbs. 
パン粉をまんべんなく付ける。

In a heated pan, drizzle about couple of tablespoons of oil and cook pork on medium heat.
熱したフライパンに油を大さじ2ほどひき、中火にして豚を揚げ焼きする。

When one side is golden brown, turn over and cook the other side.
片面がきつね色になったらもう片面を同じく焼く。

When all sides are golden brown, take out of the pan.
豚カツが焼き揚がったら置いておく。

In a cool pan, put soy sauce, mirin, dashi water, and sake, bring to a boil.
Add sliced onions and cook until soft.
小さめのフライパンに醤油、みりん、だし、酒を入れ沸騰させる。
玉ねぎを入れてしんなりなるまで煮る。

When onions have softened, add half of the beaten egg mixture. 
Then add fried pork on top. Make sure heat is on low.
玉ねぎが柔らかくなったら溶いた卵2を半分入れ、その上にカツを乗せる。

Pour over rest of the egg mixture on top of the fried pork, and immediately turn of the heat.
半分残った溶いた卵をカツの上からかけ、火を消す。

Top with some green onions. Serve.
ネギをトッピングして出来上がり。

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