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9/04/2013

Fig & Mozzarella Pizza/いちじくのピザ

Time to use up rest of my fresh figs in my fridge!
I HAD to make a fig pizza before I say goodbye to them.
(Very unfortunate I couldn't find goat cheese at the market. Instead I used buffalo mozzarella)
So here it is.

大切に残して置いた大好きないちじくをピザに。
ピザ?と不思議に思う人もいるかもしれませんが、いちじくはピザにもよくトッピングとしても使われます。(私はパイナップルがのっているハワイアンピザが大の苦手なのですが...いちじくは甘過ぎないから大好き!)手作りでピザ生地を作りましたがもちろん市販のピザ生地を使っても美味しく、早く作れます。
少し違ったお洒落なピザが食べたい時には是非♪

(Serves 2 people)
Pizza dough
100g of strong flour
25g of weak flour
5g of sugar
1g of salt
5g of dry yeast
75g of water
1 tbsp of olive oil

Toppings
2 figs cut in quarters
rucola (salad rocket)
4 tbsp of balsamic vinegar
2 tbsp of honey
1 buffalo mozzarella cheese
Small pieces of bacon diced

(2人分/ピザ1枚)
ピザ生地
強力粉 100g
薄力粉 25g
砂糖 5g
塩 1g
ドライイースト 5g
水 75g
オリーブオイル 大さじ1

トッピング
いちじく 2個を四等分に切る
ルッコラ
バルサミコ酢 大さじ4
はちみつ 大さじ2
モッツァレラチーズ 1つ
ミニベーコン1パック(5枚入り)


Combine all the ingredients listed for pizza dough.
ピザ生地の材料全てをボウルに入れ混ぜる。

Knead the dough until smooth.
生地がなめらかになるまで捏ねる。

Form into a ball and plastic wrap it. Leave it at a warm room temperature for 15 minutes.
生地を丸めてサランラップをし、暖かい場所で15分放置する。

While dough is resting, preheat oven to 220 degrees celsius. 
Cut rucola in rough pieces and the figs too.
その間にトッピングの準備をし、オーブンを220度に余熱する。
ルッコラといちじくは切る。

Chop bacon in small pieces and fry them until crispy.
Take them out when they are ready and leave them on a paper towel.
ベーコンも細かく切りカリカリになるまで油無しで炒める。
炒め終わったらキッチンペーパーの上に置いておく。

Put balsamic vinegar and honey in a pan, put on low heat until it becomes a syrup.
バルサミコ酢とはちみつをシロップ状になるまで弱火にかける。

Now that your dough is ready to get working, roll them out with a rolling pin.
Flour your board if necessary.
休めた生地をのばしていく。
くっ付くようなら小麦粉を散らしながらのばす。

Drizzle little olive oil to the dough then top with figs, bacon and mozzarella.
Pop the pizza into the oven in bake for 15 minutes.
オリーブオイルを少々生地に塗り、いちじく、ベーコン、モッツァレラをのせて
220度のオーブンで15分焼く。

mmm!
いい匂い〜

Drizzle balsamic sauce using a spoon.

先ほどのバルサミコソースをスプーンでかける。
Top with rucola on top. Get ready to eat up!
ルッコラを上にのせて出来上がり。

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