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9/17/2013

Chicken Saag (Spinach Curry)/チキンサグカレー

One of my favorite Indian curries.
I am cutting corners on this one, so even if you don't own
different kinds of spices at home, you can simply use curry powder.
So here it is,

サグカレーに鶏肉を入れました!
スパイスを揃えてなくてもカレー粉だけで
簡単に作れるほうれん草カレーです。

(Serves 1 person)
100g of chicken thigh chopped bite size
4-5 bunches of spinach
1 stock cube
1/4 onion chopped finely
1 ginger grated or pureed
1 garlic grated or pureed
1 tbsp of curry powder
salt and pepper

(1人分)
鶏もも肉 100g 一口サイズに切る
ほうれん草 4〜5束
ブイヨンキューブ 1個
たまねぎ1/4 みじん切り
にんにく 1 すりおろす
生姜 1 すりおろす
カレー粉 大さじ1
塩こしょう
Put spinach in microwave and microwave until soft.
Then put in blender and puree, set aside.
ほうれん草をまずレンジで加熱します。
柔らかくなったらミキサーにかけピュレにして置いておく。

In a heated pan drizzle oil and add garlic, ginger and onions. Cook until soft.
熱したフライパンに油をひき、にんにく、生姜、玉ねぎを柔らかくなるまで炒める。

When onions are slightly brown, add chicken.
Salt and pepper, then add curry powder.
玉ねぎが茶色くなってきたら鶏肉を入れる。
塩こしょうをし、カレー粉をいれて炒める。

Add the spinach puree and add splash of water and stock cube.
Not too much so it doesn't get watery.
ほうれん草のピュレを入れ、ブイヨンキューブを入れ水を少々入れる。

Make sure the stock cube dissolves in the curry.
ブイヨンキューブをしっかり溶かし混ぜる。

Optional: Top with cilantro and a bit of cream.
 出来上がり。

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