Pages

1/27/2014

Shrimp Coconut Curry/エビのココナッツカレー

(Serves 1 person)
1/4 can of coconut milk
5-6 shrimp shelled and cleaned
5-6 long beans randomly cut in small pieces
1/2 teaspoon of ginger paste
1/2 clove of garlic finely chopped
1 teaspoon of curry powder
1 teaspoon of fish sauce
1 teaspoon of sugar
salt and pepper
green onions chopped finely

(1人分)
ココナッツミルク缶 1/4(150ml程)
エビ 5〜6匹 背わたを取る
インゲン豆 5〜6 適当に小さく切る
おろし生姜 小さじ1/2
にんにく 1/2切れ みじん切り
刻み青ネギ 少々
ナンプラー 小さじ1
カレー粉 小さじ1
砂糖 小さじ1
塩こしょう 少々

In a heated pan, drizzle oil and cook ginger, garlic and shrimp.
熱したフライパンに油をひき生姜、にんにく、エビを炒める。

After shrimp is cooked, add the long beans.
エビに火が通ってきたらインゲン豆を入れ炒める。

Add the curry powder. Salt and pepper lightly.
カレー粉を入れ炒め軽く塩こしょうする。

Then add coconut milk. If its looks too thick, add water to adjust.
Taste and season with salt, pepper and sugar.
ココナッツミルクを入れる。濃すぎるようなら水を入れ調節する。
最後に味見をし、塩こしょうと砂糖をする。

Serve with some green onions.
青ネギを最後に入れて出来上がり。
If you like my recipe, please 'share' by clicking below.

レシピを気に入ったらイイネを押してね。

0 件のコメント:

コメントを投稿

ShareThis