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7/03/2013

Coconut Curry/ココナッツカレー

This recipe is quick, healthy and super easy! Its nice to eat seasonal vegetables in one plate of food. If you want a vegetarian version of this recipe just eliminate the chicken, you can also make another version of this by substituting shrimp instead of chicken. 

簡単スピーディーにできるココナッツカレーです。
夏野菜がたくさん一気に食べれるので
お好みで旬の野菜を入れたりしてみてださい、パプリカや茄子など入れても美味しいかも :)


(Serves 1 person)
1/2 cup of Coconut milk
5 Snap peas 
4 Cherry tomatoes quartered and seeds out
1 Chicken breast cut in mouthful size
1 tbsp of fish sauce
1/2 Lime
2 Mushrooms sliced
3 Baby corns
Thumbnail size of ginger finely diced or grated
1 clove of garlic 
1 tbsp of curry powder 
Some cilantro leafs
A pinch of sugar, salt and pepper

(1人分)
ココナッツミルク1/2カップ
スナップえんどう 5
ミニトマト 4を小さく更に4つに切る
鶏胸肉1 一口サイズに切る
ナンプラー 大さじ1
ライム1/2
マッシュルーム2 薄切り
ベビーコーン3
しょうが 細かく刻む
にんにく 細かく刻む
カレー粉 大さじ1
コリアンダー
砂糖、塩こしょう少々

Prep all the necessary vegetables also the chicken. I am using shallots
since I didn't have garlic at home but if you do finely dice one clove.
野菜を下準備する、鶏肉も一口サイズに切っておく。
今回はにんにくが無かったのであったエシャロットを使用
にんにくがある場合はにんにくを細かく刻んでおく。

In a hot pan drizzle some oil and cook the chicken. Salt and pepper.
Then when the chicken changes its color, add garlic and ginger.
鍋に大さじ1の油をひいて鶏肉を炒めて塩こしょうする。
鶏肉に火が通ってきたらにんにくとしょうがを入れ炒める。

Add the vegetables.
全ての野菜を入れる。

Add curry powder and continue to stir fry.
全体的に炒めた後カレー粉をいれて更に炒める。

Now add the coconut milk and fish sauce.
If you like your curry more spicy add chili powder, also to control to heat add some sugar
along with pinch of salt.
ココナッツミルクを入れてナンプラーも加える。
もし辛いのが好みであればチリパウダーを入れたり、
甘くしたければ砂糖を入れたりし味見しながら辛さを調節する。
塩をひとつまみ入れる。

Cook for about 5 minutes, squeeze in some lime then serve.
5分程煮詰めて最後にライムを絞ったら出来上がり。

I served it with some brown rice and coriander on top.
玄米とコリアンダーをトッピングしました。

Hope you enjoyed!


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