Pages

7/02/2013

Pasta Carbonara/カルボナーラ

Today I am making pasta carbonara, I wouldn't say its my favorite pasta but I get a craving for it once in a while. I'd like to point out that this carbonara recipe is NOT the traditional Italian way of cooking carbonara, because traditionally NO CREAM is used. Yes, NO CREAM! And I have tried it with the traditional recipe it is amazing as well, but let's say I am more used to eating creamy carbonara. 
For my liking, I try to avoid eating too many eggs in a day and feeling heavy with cream.
So here is my version.

カルボナーラのレシピです。本場では生クリームを一切使わずに元々チーズと卵だけに合えたパスタなのですが、生クリームが少しだけ残っていたので今回はクリーム入りのカルボナーラを作ります。あまりたくさん1日に卵を食べてしまうとコレステロールが気になるので卵は控えめに。。。生クリームも控えめにしてあります。普段通り今回も使用してるのは全粒粉のパスタですが、フェットチーネ、リングイーネなど太めなパスタとも相性がいいカルボナーラです。

(Serves 1 person)
Whole wheat pasta (Normal spaghetti, linguine, fettuccine will do)
1 Egg yolk
1 Shallots finely diced
Grated parmesan cheese
Pancetta 
3 tbsp of heavy cream
Salt and pepper
1 tbsp of butter

(1人用)
パスタ(お好みの量と種類で)
卵黄1
エシャロット(無ければ玉ねぎ1/2)細かく刻む
パルメザンチーズ
パンチェッタ(無ければベーコン)
生クリーム大さじ3
塩こしょう
バター大さじ1

Boil pasta. While pasta is boiling, in a bowl combine parmesan cheese, heavy cream,
egg yolk, salt and pepper. Mix and leave it aside.
パスタを茹でる。茹でる間に
大きめのボウルにチーズ、生クリーム、卵黄、塩こしょうを入れ混ぜておく。

Also prep by dicing shallots and cutting pancetta is small pieces.
エシャロットも細かく切りパンチェッタも切っておく。

In a hot pan, melt butter and put the shallots in.
熱したフライパンにバターをしき溶けてる間にエシャロットを入れ香りを出す。

Put pancetta in and cook until the fat on the pancetta is translucent and rendered. 
パンチェッタも入れて脂身の所が少し脂が落ちるまで炒める。

Put pasta all together and salt and pepper lightly.
茹でたパスタを入れて軽く混ぜる。軽く塩こしょうする。

Take out everything to the bowl with the cream and mix well.
鍋のパスタを出して生クリームが入っていたボウルに入れて混ぜ合わせる。

Put grated parmesan cheese on top and its all done!
パルメザンチーズをかけて出来上がり。

If you like any of my recipes, please 'share' by clicking below :)↓↓↓



0 件のコメント:

コメントを投稿

ShareThis