Fresh, crunchy salad with asian flavored dressing!
5 medium to small sized shrimp cleaned
2-3 lettuce leaves chopped
1/4 carrots thinly sliced
1/4 zucchini (or cucumber) thinly sliced
1/4 celery thinly sliced
1/4 celery thinly sliced
Some toasted or raw almonds (or peanuts)
Dressing:
1 tbsp of soy sauce
1 tbsp of fish sauce
2 tbsp of sugar
1 chili with seeds(dry or raw)
1/8 of raw onion grated
1 tbsp of lemon juice
1 tbsp of rice wine vinegar
海老のシャキシャキサラダ
(1〜2人分)
海老 5
レタスの葉を2〜3枚 千切り
にんじん1/4 千切り
ズッキーニ(もしくはきゅうり)1/4 千切り
セロリ 1/4 千切り
セロリ 1/4 千切り
アーモンド(もしくはピーナッツ)
ドレッシング:
醤油小さじ2
ナンプラー小さじ2
砂糖大さじ1
唐辛子種入り1 細かく刻む
玉ねぎ1/8 おろし
レモン汁小さじ2
米酢小さじ2
Slice away all the vegetables!
全ての野菜を千切りや薄切りにしていく。
↓
Boil water in a pan, add pinch of salt and boil the cleaned shrimp for about a minute.
沸騰したお湯に海老を入れ1分間ほど塩ゆでする。
After shrimp are boiled take them out of water and set aside to cool down.
海老を冷ますためにお湯から取り出しておく。
Now add all the ingredients to the dressing and mix well.
ドレッシングの具をすべて1つのボウルに入れよく混ぜ合わせる。
熱したフライパンにアーモンドをトーストする。
Chop up the almonds into small crumbles.
アーモンドを取り出し細かく刻む。
Dress the vegetables with the dressing, add shrimp on top and crumble the almonds on top.
野菜にドレッシングをかけて海老をのせていき、アーモンドを上からかけて
出来上がり。
If you like any of my recipes, please 'share' by clicking below :)↓↓↓
0 件のコメント:
コメントを投稿