Pages

6/24/2013

Ricotta Pancakes/リコッタパンケーキ

Good morning! Starting my monday morning with fluffy ricotta pancakes.
Simple and easy to make.

日本では軽くパンケーキブームですね ;)
お家でも美味しいふわふわリコッタパンケーキが作れます♬

(Serves 1 person)
65g of Ricotta cheese
40g of flour
1 egg white and yolk separated
45ml of milk
1/2 tbsp of baking powder
Butter
1 tbsp of honey
Salt
Icing sugar (optional)

(1人分)
リコッタチーズ 65g
小麦粉 40g
卵1 白身と黄身を分けておく
牛乳 45ml
ベーキングパウダー 小さじ1/2
バター
はちみつ 大さじ1
 塩
粉砂糖(お好みで) 


Prepare honey butter, simply mix melted butter and honey together. Set aside to use for later.
ハニーバターを作っておいておく。はちみつ+溶けたバターを混ぜるだけ。

Next make sure to separate the egg yolk and egg white into 2 separate bowls.
In one bowl put egg yolk, ricotta cheese and milk. (I use soy milk instead)
2つのボウルに白身と黄身を分ける。
黄身の方に牛乳とリコッタチーズを入れる。

Mix the egg yolk mixture. DO NOT mix too much. Just gently fold them together.
ざっくり混ぜていく。混ぜ過ぎないのがポイント。

On the other bowl with the egg white, use a hand mixer or a whisk to make a meringue.
Unfortunately I don't own a hand mixer so I use a whisk and yes it does take a while and quite a hard work for your arms but be patient!
白身が入っているボウルをハンドミキサーや泡立て器を使いメレンゲを作る。
(ハンドミキサーを持っていないので泡立て器を使いました
少し時間が掛かりますがちゃんとしたメレンゲが出来ます)
Whisk until the meringue is stiff and nothing drips off of the whisk.
When whisking, try to incorporate as much as air, meringue forms faster.
Set aside.
このように泡立て器から何も落ちなくなり角ができる固さまでメレンゲが
形になるまで混ぜる。
なるべく空気を入れ込むように混ぜるとメレンゲがうまく出来ます。

Add flour, baking powder and pinch of salt into the egg yolk mixture. 
Again, fold it in the mixture do not mix too much.
黄身の入ったボウルに戻り小麦粉、ベーキングパウダー、塩を入れ
ざっくり混ぜる。

In the mixture, put the meringue inside and fold them all together.
メレンゲも入れざっくり混ぜる。

In a heated frying pan, put butter and cook on low heat. Each side for about 2-3 minutes.
熱したフライパンにバターをしき弱火で両面2〜3分程焼く。

Drizzle honey butter and icing sugar or any type of fruit you like.
I personally like to put fresh berries :)
一番始めに作ったハニーバターをかけてフルーツや粉砂糖をお好みでのせて
出来上がり:)


Here are some that I made in the past. 
With fresh blueberries.
過去に作ったリコッタチーズパンケーキ達。

With honey and macadamia nuts.

Hope you enjoyed! 

If you like any of my recipes, please 'share' by clicking below :)↓↓↓



0 件のコメント:

コメントを投稿

ShareThis