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6/13/2013

Creamed Chicken Breast with Fresh Peas/チキンとグリーンピースのクリーム煮

Hi everyone! So for like any other home cooks, there is always a time where you have to cook with the ingredients that are available at home. 
This recipe might seem a little similar to the mushroom cream pasta that I previously posted but this is perfect for those chicken lovers!
I'm incorporating more meat in my diet (especially chicken breasts) since I rarely choose to eat meat at home.

(Serves 1 person)
1 slice of Chicken breast (skin on)
3 mushrooms thinly sliced
Fresh green peas (many as you like)
Tarragon leaves finely chopped
1/2 cup of heavy cream
1/4 cup of chicken stock
1/4 cup of white wine
1 tbsp of butter
1 clove of garlic
Salt and pepper to taste

チキンとグリーンピースのクリーム煮
(1人分)
鶏の胸肉1
マッシュルーム3 薄く切る
生グリーンピース(なければ冷凍でも可)
タラゴン
生クリーム1/2カップ
チキンブイヨン1/4カップ
酒(白ワイン)1/4カップ
バター小さじ2
にんにく1
塩こしょう

First heat oil in a pan with drizzle of olive oil. Add garlic in the oil. 
While the pan is getting hot, season the chicken breast both sides with salt and pepper.
Put the SKIN SIDE DOWN first. This is make the chicken skin crispy. 
Cook 70% of the time on the skin side and 30% on the other side.
フライパンにオリーブオイルをしきにんにくを油にいれる。
熱くなる間に鶏肉を両面塩こしょうする。
鶏肉を焼く時に最初に皮がついている方が下になるように焼く。
だいたい70%皮を下にして焼いて30%を皮がついていない方で焼いています。

After both sides are cooked put the chicken skin side up. Add the peas and the mushroom in the pan.
Cook for about 2~3 minutes until mushroom and peas have soaked up the oil. 
鶏肉に火が通ったあと皮の方を上にしグリーンピースとマッシュルームを入れる。
2〜3分同じフライパンで炒める。

Add chicken stock and wine. Simmer for about 4~5 minutes with the heat on medium high.
The stock should reduce down about a half.
チキンブイヨンと酒を加え4〜5分ほど中火で煮る。
スープが少し濃くなり少なくなるようになるまで煮る。


Add heavy cream and butter to the pan and then simmer again for about 5~8 minutes.
アルコールを充分にとばした後生クリームとバターを加え5〜8分ほど煮る。
 

You can also serve it with some pasta, that is what I did this time because I cut my piece of chicken fairly small. 
クリームソースに味が充分についているのでペンネなどを加えて
ソースに軽く絡めてから一緒に食べてもOK。

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