Lasagna is simple ONLY if you are well prepared and organized. Honestly it really doesn't take me long to make it! Just have good preparation :)
(Serves 2-3 people)
9-10 lasagna sheets
1/4 Broccoli diced
6 medium sized asparagus peeled thin
1/2 Zucchini thinly sliced
Basil leafs
Shredded mozzarella cheese
125g of Ricotta cheese
1 clove of garlic finely chopped
Any kind of nuts (I used almonds) about 8
1/4 cup of water or milk
Olive oil
Salt and Pepper
緑野菜のラザニア
(2〜3人分)
ラザニアシート9〜10枚
ボロッコリー1/4 細かく切る
アスパラガス6本 薄切り
ズッキーニ1/2 薄切り
バジル
モッツァレラチーズ
リコッタチーズ125g
にんにく1 細かく刻む
水が牛乳1/4カップ
ナッツ
オリーブオイル
塩こしょう
Preheat oven to 200 degrees celsius. Also boil water and boil the lasagna sheets until al dente.
オーブンを200度にしておく。ラザニアシートも程よく固めに茹でて置いておく。
Heat olive oil in a pan and add zucchinis. Cook until they have softened a little bit, salt and pepper.
Set aside.
オリーブオイルをひいたフライパンに薄切りにしたズッキーニをいれ少し柔らかくなるまで炒める。塩こしょうをしっかりしておく。
After zucchinis are taken out, use the same pan and cook rest of the vegetables. Do not cook for long, only until the vegetables get a brighter green color. Salt and pepper and set aside.
ズッキーニを取り出し同じフライパンで
細かく切ったブロッコリー、にんにくと薄切りにしたアスパラガスを炒める。
塩こしょうをしっかりしておく。
Now start making ricotta sauce. Put a pan on a low heat put ricotta cheese with either water or milk and whisk all together. Put generous amount of salt and pepper because ricotta can use a quite good amount of salt. Whisk until creamy texture.
フライパンを弱火につけリコッタチーズと水か牛乳を入れて泡立て器で混ぜる。
塩こしょうをしっかりしておきクリームっぽくなるまで火を通す。
In a blender, put basil, olive oil, nuts, salt and pepper. Blend until smooth.
Here we are now ready to build a lasagna!
ブレンダーにバジル、オリーブオイル、ナッツ、塩こしょうをいれてソースになるまで
ブレンダーにかける。全て準備が出来たらラザニア作りスタート!
Start building your lasagna however you like, with ricotta sauce, vegetables, pesto sauce and cheese if you like.
Keep repeating until you are finished will all.
野菜、チーズ、バジルソース、リコッタチーズなどを好きな順にラザニアをのせていく。
Put shredded mozzarella cheese on top at last and bake it in the oven for about 15 to 20 minutes.
最後にモッツァレラチーズを上にのせ200度に暖めたオーブンで
15分〜20分ほど焼く。
Cut & Eat up!
A key to making a good vegetable lasagna is that you need to season your vegetables and sauces very well or else you'll end up with a bland taste. Hope you enjoyed! :)
If you like any of my recipes, please 'share' by clicking below :)
↓↓↓
0 件のコメント:
コメントを投稿