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6/15/2013

Seafood Paella/パエリア

When I went to the market the other day, I found a "paella set" full of seafoods. It was about ¥900 ($9~$10) it had shrimp, clams, mussels, squid, large prawns and even saffron. I figured why not make a small paella that serves 1-2 people? Paella is usually served in a large paella pan that can feed a family but here is my recipe for a mini seafood paella that serves up to 2 people.
1〜2人用分だけでできるパエリアのレシピです :)
すでに開かれてる貝類と皮が剥かれているエビが入ったパエリアセットを
見つけたのでこれを使用して作っていきます。


(Serves 1-2 people)
2 Large prawns
3-4 shrimp cleaned
Clams
Squid 
3 mussels opened
Pinch of saffron
Olive oil
Chicken stock 4 cups
Red paprika sliced
1/2 Onion diced
1 clove of garlic finely chopped
3/4 cup of rice
1/4 cup of white wine

(1〜2人分)
海老2
小エビ3−4個
イカ
ムール貝3
サフラン
オリーブオイル
チキンブイヨン
パプリカ 薄切り
玉ねぎ1/2 細かく刻む
にんにく1 細かく刻む
米3/4カップ
酒1/4カップ

Heat olive oil in a small pan, on medium heat put garlic and onions. Then add the rice and cook until each rice grain turns transparent. I used japanese rice so NO WASHING the rice.
オリーブオイルを小さめのフライパンにしき暖まったらにんにくと玉ねぎをいれる。
米を洗わずそのままフライパンに加え米が透明になるまで炒める。

Keep chicken stock ready like this ready to use at all times. 
チキンブイヨンをいつでも使えるように準備しておく。

Add chicken stock to the pan, first about 2 cups. Also add the prawns so that the flavor of the prawn can be put into the stock. Simmer with medium - low heat for about 5 minutes.
チキンブイヨンを2カップほど入れる。頭と殻のついた海老を入れ中火で5分ほど煮詰める。
Add pinch of saffron.
Now start assembling rest of the ingredient, align them nicely however you like.
The stock will keep reducing so as it reduces keep adding a little.
サフランを少しだけ入れて残りの魚介類を綺麗に並べのせていく。
米がどんどんスープを吸っていくので様子を見ながらスープを足していく。

Add the sliced paprika on top, then add the wine rest of the chicken stock.
Salt and pepper. Put the lid on and simmer on LOW HEAT for about 8 to 10 minutes.
パプリカものせて酒と残ったチキンブイヨンを入れて塩こしょう。
蓋をして弱火にし8〜10分間ほど火を通す。


Serve with some lemon on top and here it is!
Perfect dinner :)
レモンをスライスし上ののせて出来上がり:)

 Have a great weekend!
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