Pages

6/24/2013

Seared Scallops/ホタテのバターソテー

Scallops are one of the hardest proteins to cook with. Mainly because they are delicate and can easily overcook. I am still in the process of practicing cooking the best scallops. So far the outcome seems pretty fair but I can definitely improve!
ホタテを美味しくバター焼きにする方法です。
火が通りやすくすぐ固くなってしまうのでなるべく練習重ねて上手になっていきたいと思います^_^
見た目シンプルで簡単そうだけど中々難しい!

(Serves 1 person)
5 small scallops
Butter
Lemon
Olive oil
Salt and pepper

(1人分)
ホタテ 5
バター
レモン
オリーブオイル
塩こしょう
First pat the scallops dry with a paper towel. You want to avoid wet scallops.
Salt and pepper.
キッチンペーパーの上にホタテをのせて水分を取り、塩こしょうする。

In a heated frying pan, drizzle olive oil.
Seared scallops are cooked at high heat at fast speed.
When scallops are set in the frying pan, it should make a sizzling noise.
Cook each side for about a minute or two minutes no longer cooking is necessary.
熱したフライパンにオリーブオイルをひき
ホタテをおいていく。強火〜中火で焼いていき
ホタテをおいた時にジューっと音がしたらOK。

Flip one side over when its browned. Put butter and squeeze lemon juice.
By the butter and the lemon scallops won't burn.
表面が茶色くなるまで焼き片面をひっくり返した後
バターとレモン汁を少々いれる。
これをすることでホタテが焦げない。
All done!
出来上がり

You can see if you cooked your scallops right but cutting through the middle of the scallop.
When its translucent in the middle you know you cooked it right!
When scallops are overcooked its rubbery and all white in the middle instead of this translucent color.
ホタテを切った時にこのように真ん中が透き通っていたら上手く焼けた証拠です。 
焼きすぎてしまうと固くなるので真ん中も真っ白になります。

I ate these scallops with a bed of risotto, yum!
I will be posting my recipe of a risotto very soon. 
アスパラの玄米リゾットと一緒に食べました 
リゾットのレシピも今度のせます:)

If you like any of my recipes, please 'share' by clicking below :)↓↓↓

0 件のコメント:

コメントを投稿

ShareThis