1 eggplant
Tomato can
1 clove of garlic
1 strand of baby leek (substitute of an onion)
Minced pork
Red paprika (optional)
Dried oregano
Cheddar cheese (substitute of mozzarella cheese)
Spaghetti pasta (I used whole wheat)
茄子とミートソースパスタのグラタン
茄子
トマト缶
にんにく
リーク(タマネギがなかった代わりに)
豚ひき肉
赤パプリカ
オレガノ
チェダーチーズ(モッツァレラチーズがなかった代わりに)
スパゲティ
冷蔵庫にあるものでパスタグラタンを作ることに...
First finely chop the baby leek (onions if you have one) and garlic.
When the oil in the pan is hot, add chopped leek and garlic.
Add the minced pork. Medium heat.
リーク(もしタマネギがあればタマネギを)とにんにくを細かくみじん切りにする。
油と鍋が熱くなって来たらリークとにんにくを入れ、豚肉もいれ炒める。
When the pork is cooked through, add the tomato from a can. Along with a chicken stock.
Simmer in medium - low heat.
全体的に火が通ったらトマト缶とチキンブイヨンを入れる。
中火〜弱火で煮詰める。
While the meat sauce is simmering, fry the eggplants in another frying pan.
You may be generous with the amount of oil because the eggplant soaks up the oil, tastes and cooks through better.
Season with salt and pepper.
煮込んでる間に切った茄子を別のフライパンで炒める。
油は多めでもよし、塩こしょうして味をつけておく。
After frying both sides of the eggplants, put the eggplants into the meat sauce and simmer.
Simmer until the sauce is not watery and everything has soaked up the juices.
Add dried oregano.
炒めた茄子をミートソースの中に入れスープがほとんどなくなるまで煮詰める。
オレガノもいれておく。
After simmering for about 25~35 minutes under medium low heat it should look like this.
Season with salt and pepper.
25〜35分間くらい煮込んだ後には水分がなくなりミートソースが濃くなっているはず、中〜弱火でお鍋を放置しておくだけで大丈夫です。
ソースに軽く塩こしょう。
Snap the pasta in half. I did this because it'be easier to eat in a gratin with a shorter spaghetti rather than long.
パスタを手で半分で割る。
短くすることで後でグラタンにした時に食べやすくなる。
When the pasta is al dente and is ready add the pasta to the meat sauce and let the pasta soak up some of the meat sauce flavor.
パスタをアルデンテの固さの茹でミートソースに入れる。
パスタが柔らかくならないように軽く絡める程度で。
Add any type of cheese you like, honestly mozzarella cheese will go the best with this gratin, but unfortunately I didn't have any at home but cheddar :(
Melt the cheese in the oven or oven toaster and bake.
お好みのチーズをのせオーブンやオーブントースターでチーズを溶かす。
このグラタンにはモッツァレラチーズが一番相性良いところ家にチェダーチーズしかなかったのでしょうがなくチェダーしました...
モッツァレラチーズがある場合そっちの方が100%美味しいはず!
Ready to eat!
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