1 tangerine skin peeled
1/2 cup of vanilla ice cream
2 teaspoons of sugar
1 tbsp of sake (white wine etc)
1 tbsp of butter
(1人分)
みかん 1
バニラアイス 1/2カップ
砂糖 小さじ2
酒 大さじ1
バター 大さじ1
First peel skin off of the tangerine and carefully remove the white bits as much as you can.
みかんの皮を剥きなるべく白い部分を取る。
Coat tangerine all over with sake.
みかんに酒をかけ全体的につける。
In a heated frying pan, put heat on low and melt butter until it dissolves and foams.
熱したフライパンにバターを溶かし、弱火にしてバターが泡っぽくなるまでまつ。
Add tangerine and coat butter all over.
みかんを入れてバターに絡める。
Add sugar and cook until it is caramelized and browned.
砂糖をみかんにかけて焼き目がつくまで焼く。
Serve with a scoop of vanilla ice cream.
バニラアイスを添えて出来上がり。
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