100g of minced chicken
1/4 long green onions chopped
1/2 teaspoon of grated ginger
1 teaspoon of corn starch
1 teaspoon of sake
3/4 cup of dashi water
1/2 tbsp of soy sauce
2 tbsp of soy milk
1 tbsp of miso
Add any type of vegetables you like
(2人分)
鶏ひき肉 100g
長ネギ 白い部分 みじん切り 1/4
すりおろし生姜 小さじ1/2
片栗粉 小さじ1
酒 小さじ1
ダシ汁 3/4カップ
醤油 大さじ1
豆乳 大さじ2
味噌 大さじ1
お好みの野菜を入れて下さい
First mix minced chicken, chopped onions, sake, grated ginger, corn starch, salt and pepper.
まず鶏肉、長ネギ、酒、すりおろし生姜、片栗粉、塩コショウをして混ぜる。
Lightly boil dashi, soy sauce, with your choice of vegetables.
Then make meatballs and add them in the soup.
ダシ汁、醤油で野菜を軽く煮てから
鶏肉を団子にして入れていく。
Then add miso. Turn and keep heat down to low.
味噌を入れ弱火にかけたままにしておく。
Then lastly add soy milk.
最後に豆乳を入れる。
Serve.
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