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11/12/2013

Japanese Style Lasagna/和風ラザニア

(Serves 1-2 people)
3 sheets of lasagna
100g of minced pork/beef 
1/2 onion
1/4 long green onion
2 mushrooms (you can also use shitake, maitake, shimeji etc)
1 teaspoon of butter
1/2 cup of soy milk
1 teaspoon of flour
1 teaspoon of dashi powder 1 tbsp of soy sauce
1 tbsp of mirin
1 tbsp of sake 
1 teaspoon of sugar
1 handful of shredded cheese 

(1〜2人分)
ラザニア 3枚
豚牛ひき肉 100g
玉ねぎ 1/2個 みじん切り
長ネギ 1/4 細かく切る
マッシュルーム 2(椎茸、舞茸、しめじ等も可)薄切り
バター 小さじ1
豆乳 1/2カップ
薄力粉 小さじ1
かつおダシの素 小さじ1 醤油 大さじ1
みりん 大さじ1
酒 大さじ1
砂糖 小さじ1
ピザ用チーズ 少量
First boil lasagna sheets. Take them out when they are finished boiling.
まずはラザニアを茹でる。茹で上がったら取り出しておく。

In a heated frying pan, drizzle some oil and cook onions until soft.
熱したフライパンに油をひき、玉ねぎを柔らかくなるまで炒める。

Add minced meat. 
ひき肉を入れ炒める。

Then add soy sauce, mirin, sake and sugar. Cook for about 2 minutes until the meat soaks up the sauce.
Take them this meat mixture and leave aside.
醤油、みりん、酒、砂糖を入れて2分感程煮詰める。
煮詰まったら取り出して置いておく。

Clean the previous pan, then melt butter and add green onions. 
先ほどの鍋を綺麗にし、バターを溶かし長ネギを炒める。

Add mushrooms, then add flour.
マッシュルームも入れて炒めた後薄力粉をかけて炒める。

Add soy milk and dashi powder, and turn down heat to low. 
Keep stirring until it thickens.
豆乳とダシの素を入れ弱火にかけながらソースが濃くなるまでゆっくり混ぜる。

Cut 3 lasagna sheets in half, you will end up with 6 squares of lasagna sheets.
Assemble lasagna by layering, sauces in pasta, meat, pasta, cream ...etc
ラザニア3枚を全部半分に切り6枚にする。
パスタ→ひき肉→パスタ→クリームソースの順に重ねていく。

Top with shredded cheese, put in toaster oven until cheese is melted.
最後にピザ用チーズをのせ、オーブントースターに入れチーズが溶けるまで焼く。

Serve.
出来上がり。
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