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11/07/2013

Tomato Cream Omurice/海老のトマトクリームオムライス

生クリームを使わず、豆乳でトマトクリームソースを
作ります!カロリーも気にならずヘルシーに^^

(Serves 1 person)
1 person serving of rice
2 eggs
1 tbsp of milk or soy milk
5 shrimp shell off cleaned
1/4 can of tomato
50ml of water
3 tbsp of soy milk
1 stock cube
1/2 of onion finely chopped
1 tbsp of butter
mushrooms, green peas, 
any vegetables of your choice (finely chopped)


(1人分)
米 1人分
卵 2
牛乳又は豆乳 大さじ1
海老  5匹程
トマト缶 1/4
水 50ml
豆乳 大さじ3
ブイヨンキューブ 1個
玉ねぎ 1/2 みじん切り
バター 大さじ1
マッシュルーム、グリンピースなど
お好みの野菜をみじん切り

First cook onions in a heated pan with some olive oil.
When onions are soft add butter and chopped mushrooms. Salt and pepper.
まず熱したフライパンに油をひき玉ねぎを柔らかくなるまで炒める。
柔らかくなってきたらマッシュルームとバターを入れ炒める。
軽く塩こしょうする。

Add  and mix with rice, salt and pepper lightly again. Set rice aside.
米を入れてまた軽く塩こしょうして炒める。炒めたら取り出して置いておく。

Cook shrimp with some olive oil. Salt and pepper lightly.
熱したフライパンに油をひき海老を炒め、軽く塩こしょうする。

When shrimp are cooked, add water and stock cube.
海老に火が通ったら水とブイヨンキューブを入れる。

Then add can of tomato, simmer for about 5 minutes on medium low heat.
Taste, and add salt and pepper if necessary.
トマト缶を入れ5分程中〜弱火で煮詰める。
味見をして塩こしょうが必要であれば加える。

Turn down heat to low, then add soy milk. Stir. Leave sauce aside.
煮詰まってきたら火を弱火にし、豆乳を入れて混ぜる。
火を消しいったんソースを置いておく。

Mix egg, soy milk and pinch of salt. Mix lightly.
卵と豆乳、塩をひとつまみ入れて少しだけ混ぜる。
混ぜすぎないのがポイント。

In a hot pan, drizzle some oil and cook the egg.
Do not stir around the egg, just once or twice of stir and leave it alone until it cooks.
熱したフライパンに油をひき卵を流し入れる。
中〜弱火のままで箸で八の字を描くようにし、なるべく触らないようにする。

Cover rice with egg, then the sauce. Serve.
ご飯を皿に盛り、卵をのせてからソースをかけて出来上がり。
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