Pages

11/05/2013

Soy Wonton Soup/豆乳餃子スープ

I'm using frozen shrimp dumplings
I made earlier, (check recipe here -> Shrimp Dumplings).
You can use this recipe if you have any frozen dumplings
stored or store bought which aren't necessarily frozen.

余った餃子を冷凍していたので、
その餃子をスープにいれて美味しく違った一品に★
他に冷凍餃子や、市販の餃子などを入れてみて下さい。
今回使用したのは前回作った
海老餃子(←作り方はクリック)です。

(Serves 2-3 people)
6-8 Dumplings 
2 cups of water
100ml of soy milk
Green onions finely chopped
salt and pepper
1/2 teaspoon of sugar
5g of chicken stock powder
1/2 teaspoon of grated ginger

(2〜3人分)
餃子 6〜8個
水 2カップ
豆乳 100ml
青ネギ
塩こしょう
砂糖 小さじ1/2
中華味の素 5g
すりおろし生姜 小さじ1/2

First boil water, add chicken stock, salt, pepper, and sugar.
まずお湯を沸騰し、中華味の素、塩こしょう、砂糖を入れ味付けする。

Add green onions and dumplings, then reboil.
ネギと餃子を入れ一煮立ちさせる。

When dumplings are defrosted, turn down heat to low. 
Then add soy milk, bring it back to boil again on low-med heat.
(Soy milk will separate if you boil it at high heat) 
餃子がスープの中で解凍してきたら弱火にし、豆乳を入れる。
ふつふつとするまで少し煮る。必ず弱〜中火にするように。
(豆乳は強火等で沸騰すると分離してしまいます)

Add sesame seeds, green onions on top if you like. Serve.
お好みで白ごま、ラー油、青ネギなどを
トッピングして出来上がり。
 If you like my recipe, please 'share' by clicking below.
レシピを気に入ったらイイネを押してね。

0 件のコメント:

コメントを投稿

ShareThis