100g of minced chicken
1/4 long green onions chopped
1 teaspoon of cornstarch
1 tbsp of breadcrumbs
1 egg, white and yolk seperated
2 tbsp of soy sauce
1 tbsp of mirin
1 tbsp of sake
1 teaspoon of sugar
1/2 teaspoon of grated ginger
(1人分)
鶏挽肉 100g
長ネギ 1/4 みじん切り
片栗粉 小さじ1
パン粉 大さじ1
卵 1 黄身と白身を分ける
醤油 大さじ2
みりん 大さじ1
酒 大さじ1
砂糖 小さじ1
すりおろし生姜 小さじ1/2
First mix chicken, corn starch, breadcrumbs, egg white, green onions, salt and pepper in a bowl.
まず鶏挽肉、片栗粉、パン粉、卵白、長ネギ、塩コショウを混ぜる。
Mix soy sauce, mirin, sake, ginger, and sugar.
醤油、みりん、酒、すりおろし生姜、砂糖を混ぜておく。
In a heated pan, drizzle oil and make patties of chicken mixture.
熱したフライパンに油をひきつくねを焼いていく。
When both sides are cooked, add the soy sauce mixture.
Coat patties well with the sauce until sauce is thickened like syrup texture.
両面が焼けたら先ほど作っておいた照り焼きソースを入れる。
シロップのように濃くなるまでつくねに絡める。
Add a splash of soy sauce to the egg yolk and serve it as a sauce.
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