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11/28/2013

Roast Chicken/ローストチキン

Happy thanksgiving!
Im not celebrating thanksgiving this year but Im sure 
many people like me miss the thanksgiving feast!
So this is an alternative for 1-2 people who like to
eat thanksgiving inspired dinner. 
Since its difficult to find turkey legs here in Japan, 
I used chicken leg which is a perfect alternative for turkey.

アメリカでは感謝祭の日です!
たくさんのおかずを並べて家族や友達と集まってご飯を食べるという習慣があります☻
私もアメリカに住んでいた時に家族のために1日かけて作ったことがありますが、
中々大変な作業でしたσ(^_^;)
大人数ではなく、1-2人で食べれるディナーのローストチキンのレシピです。
来月のクリスマスなどに作っても良さそう☻!

(Serves 1 person)
1 chicken leg 
2 tbsp of soy sauce
1 tbsp of honey
1 tbsp of sake or wine
1 clove of garlic crushed or grated

(1人分)
骨付き鶏モモ肉 1
醤油 大さじ2
酒 大さじ1
ハチミツ 大さじ1
にんにく 一切れ 潰す又はおろす

First mix soy sauce, sake, honey and crushed garlic. 
醤油、酒、ハチミツ、にんにくを入れて混ぜておく。

Poke and make few holes in the chicken.
Then put chicken and sauce in a plastic bag or ziploc and massage. Leave overnight.
つまようじなどで鶏肉に穴をいくつかプツプツと開ける。
ビニール袋などに鶏肉とソースを入れてよく揉む。冷蔵庫で一晩寝かせる。

Preheat oven to 220C degrees about 25-30 minutes.
Cook chicken unitl skin is golden brown.
オーブンを220度に余熱し、
220度になったら鶏肉を25-30分ほど焼き色がつくまで焼く。

Serve with side dishes.
出来上がり。
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