Pages

11/06/2013

Meat Miso with Udon Noodles/肉味噌うどん

(Serves 1 person)
1 person serving of udon noodles
100g of minced meat (beef & pork)
1 tbsp of soy sauce
1 tbsp of sake
2 teaspoons of sugar
1 teaspoon of miso
1 egg yolk
Green onions chopped
Some lettuce chopped or cucumber

(1人分)
うどん 1玉
合挽き挽肉 100g
醤油 大さじ1
酒 大さじ1
砂糖 小さじ2
味噌 小さじ1
青ネギ 少々
レタス千切り 又はキュウリ千切り

Cook minced meat in a pan. 
I recommend not using any oil since minced meat has enough fat in them.
挽肉をフライパンで炒める。
油をひかずに炒めるのをお勧めします。

Add soy sauce, miso, sugar and sake.
醤油、味噌、砂糖、酒を入れる。

Simmer for about 3 minutes on low heat.
3分間程弱火で煮詰める。

Meanwhile in another pan boil udon for 1 minute.
煮詰める間に別の鍋でうどんを1分程茹でる。

Top udon with minced meat, egg, green onions and chopped lettuce.
うどんの上に肉味噌をのせ、卵、青ネギ、千切りレタスやキュウリものせて出来上がり。
 If you like my recipe, please 'share' by clicking below.
レシピを気に入ったらイイネを押してね。

0 件のコメント:

コメントを投稿

ShareThis