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11/11/2013

Tofu Steak/豆腐ステーキと空豆のあんかけ

Here's a yummy vegetarian menu, Japanese style :)
Feel free to put any ingredients you like in the sauce,

if you want to put meat or seafood it goes perfectly well too.

豆腐ステーキと空豆のあんかけて
ベジタリアンな一品★
あんかけの材料はなんでも冷蔵庫にあるもの、
入れてみましょう!もちろん肉や魚介類を入れても
美味しく出来ます^^

(Serves 2 people)
1 tofu
1 tbsp of corn starch

Sauce
3 tbsp of water
1/2 tbsp of dashi powder
1 tbsp of soy sauce
1 tbsp of mirin
1 tbsp of sake
1 teaspoon of cornstarch & 1 tbsp of water mixed
1 handful of fava beans 
1 handful of shimeji mushrooms


(2人分)
豆腐 一丁
片栗粉 大さじ1

あんかけ
水 大さじ3
だしの素 大さじ1/2
醤油 大さじ1
みりん 大さじ1
酒 大さじ1
片栗粉 小さじ1+水 大さじ1を混ぜる
空豆 少量
しめじ 少量


Cut tofu into small pieces, I cut them into 8 pieces.
Lightly salt and pepper then pat all sides of tofu with corn starch.
豆腐を小さめに切る、八等分くらいがちょうどいい。
軽く豆腐に塩こしょうし、全体的に片栗粉をまぶす。

In a hot frying pan, drizzle some oil and cook tofu until a little brown on each side.
フライパンに油をひき、豆腐に少し焼き目がつくまで焼く。

When both sides are cooked, remove from pan and set aside.
両面に焼き目が付いたら取り出しておく。

Add water, soy sauce, dashi, mirin, sake, fava beans and shimeji mushrooms 
and bring to light boil. Then add corn starch and water mixture. The sauce will thicken as
it cooks, when it thickens turn off heat. Make sure heat is on medium-low.
水、醤油、だし、みりん、酒、空豆、しめじを入れて一煮立ちさせる。
水で溶いた片栗粉を入れてとろみが出て来たら火を消す。

Put sauce on top of tofu steaks. Serve.
あんかけを豆腐の上にかけて出来上がり。
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1 件のコメント:

  1. タクママ2013/11/11 15:12

    生姜の千切りいれても美味しそう。

    返信削除

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