Pages

11/29/2013

Hamburg Steak/チーズ入りハンバーグ

(Serves 1 person)
70g of minced pork and beef
1/4 onion finely chopped
1 egg
1 tbsp of breadcrumbs 
1 pinch of nutemeg
1 pinch of cheese (mozzarella etc)
1 tbsp of soy sauce
1 teaspoon of ketchup
1 teaspoon of tonkatsu sauce
1 teaspoon of sake

(1人分)
豚牛挽肉 70g程
玉ねぎ 1/4個 みじん切り
卵 1
パン粉 大さじ1
ナツメグ ひとつまみ
とろけるチーズ又はピザ用チーズ ひとつまみ
醤油 大さじ1
ケチャップ 小さじ1
酒 小さじ1
ウスターソース 小さじ1

First cook onions in a pan until a little soft. 
Salt lightly. Take out and cool it down.
玉ねぎを軽く柔らかくなるまで炒める、軽く塩をする。

In a bowl combine onion, minced meat, 
breadcrumbs, nutmeg, egg, salt and pepper. Mix well by using hands.
ボウルに玉ねぎ、挽肉、パン粉、卵、ナツメグ、塩コショウ少々を入れ混ぜる。

Take the cheese and fold it inside the meat.
ハンバーグの形を作ってから真ん中にチーズを置いて包むようにする。

In a pan, drizzle a bit of oil and cook the hamburg steak.
Putting lid on helps it to cook through.
熱したフライパンに油を少しだけひいてハンバーグを焼く。
ハンバーグを火を通すのに心配であれば蓋をして火を通しやくするといい。

In a bowl mix soy sauce, ketchup, sake and tonkatsu sauce.
ボウルに醤油、ケチャップ、酒、ウスターソースを入れ混ぜる。

Pour sayce in a pan, turn heat down and simmer for about 30 seconds.
ハンバーグにソースを加え火を少しだけ弱めて30秒程ソースとハンバーグを絡める。

Serve.
出来上がり。
If you like my recipe, please 'share' by clicking below.
レシピを気に入ったらイイネを押してね。

0 件のコメント:

コメントを投稿

ShareThis