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12/08/2013

Avocado Clam Chowder/アボカドクラムチャウダー

(Serves 2 people)
50-70g of clams (boiled)
1/2 avocado diced
1/2 onion diced
1/4 carrot diced
2 slices of ham (or bacon) diced
1/2 potato diced
2 cups of water
50ml of soy milk (or milk)
1 teaspoon of flour
1 pinch of thyme powder
salt and pepper

(2人分)
あさり(むき身)50〜70g
アボカド 1/2個
玉ねぎ 1/2個
にんじん 1/4本
ハム又はベーコン 2枚
じゃがいも 1/2個
水 2カップ
豆乳又は牛乳 50ml
薄力粉 小さじ1
タイム(又はタイムパウダー)ひとつまみ
塩こしょう 少々


Pour 2 cups of water in a pan with clams inside. 
Bring it to a boil and boil for 2-3 minutes.
鍋に水を2カップ入れあさりも入れて沸騰させる。
2〜3分程茹でてあさりのダシを作る。

Cook ham and onions in a hot pan with oil.
熱したフライパンに油をひき、細かく切ったハムと玉ねぎを炒める。

After onions are softer. add potato and carrots. Then add flour and mix.
玉ねぎが柔らかくなってきたらジャガイモと人参を入れ軽く炒める。
薄力粉も加え混ぜる。

Add clam and its boiling water to the vegetable mix.
Stir, and wait for 10 minutes until potatoes are soft.
別の鍋で茹でてあったあさりと茹で汁をそのまま
野菜の入った鍋に入れジャガイモが柔らかくなるまで中火にかける。

When potatoes are soft, add soy milk, avocado, salt, pepper, and thyme.
ジャガイモが柔らかくなったら豆乳、アボカド、塩こしょう、タイムを入れる。

I recommend lightly mashing the avocado in the soup to get more avocado flavor in the soup.
少しだけアボカドを潰すようにしながらスープを煮ると
アボカドの味が増して美味しくなります。

Serve.
出来上がり。
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