Pages

12/14/2013

Sweet Potato & Pork/さつまいもと豚肉の煮物

(Serves 1-2 people)
1/2 sweet potato 
100g of sliced pork
1/4 teaspoon of grated ginger
1 tbsp of soy sauce
1 tbsp of sake
1 tbsp of mirin
2 tbsp pf sugar
3/4 cup of dashi stock

(1-2人分)
さつまいも 1/2本
豚こまぎれ 100g程
おろし生姜 小さじ1/4
醤油 大さじ1
みりん大さじ1
酒 大さじ1
砂糖 小さじ2
ダシ汁 3/4カップ

First cut sweet potatos in random cuts, then leave in water for few minutes.
さつまいもを適当なサイズに切り水にさらしておく。


Then in a pan, add soy sauce, mirin, sake, sugar, ginger and dashi stock. 
Bring it to a boil then add all pork and sweet potatos.
Put lid on and leave it to cook for 15 minutes under medium low heat.
鍋に醤油、みりん、酒、砂糖、ダシ汁、生姜を入れさつまいもと豚肉をいれる。
蓋をし15分程、中〜弱火で煮込む。

Serve.
出来上がり。
If you like my recipe, please 'share' by clicking below.
レシピを気に入ったらイイネを押してね。

0 件のコメント:

コメントを投稿

ShareThis