Pages

10/07/2013

Asian Stir Fry Noodles/アジア風焼きそば

For stir fry, its very easy even for those beginner cooks.
You can put as much vegetables and proteins as you want, so I am only
putting very general numbers for ingredients on this recipe.
Feel free to add more of your favorite ingredients!
アジア風焼きそばを作ります!
適当に家にある野菜を炒めてしまって大丈夫です^^
レシピも少し大間かに書いてあるので
お好み量で色んな野菜入れてチャレンジしてみてくださいね♪

(Serves 1)
1 pack of egg noodles(pre-boiled)
4 shrimp cleaned
some thin cut chicken breast
some green onions
some broccoli cut into small pieces
3 tbsp of soy sauce
1 tbsp of honey
1 tbsp of sesame oil
little bit of grated ginger
1 pinch of garlic powder
1 pinch of sesame 
salt and pepper 
optional : 1 egg

(1人分)
焼きそばの麺 1人分
えび 4匹 皮を向き背わたを取る
鶏肉 少々 薄切り
青ネギ 少々
ブロッコリー 少々
醤油 大さじ3
はちみつ 大さじ1
ごま油 大さじ1
すりおろし生姜 少々
ガーリックパウダー ひとつまみ
塩こしょう 少々
ごま ひとつまみ
お好みで:卵 1(目玉焼き用)

Prep vegetables, shrimp and chicken. Just for your idea,
I used this much for 1 person serving.
野菜、えび、鶏肉を準備する、
1人分でだいたいこれくらいの量を使います。

Combine soy sauce, sesame oil, grated ginger, honey, garlic powder and mix.
醤油、ごま油、すりおろし生姜、ガーリックパウダー、はちみつを混ぜる。

In a heated pan, drizzle oil and cook the shrimp.
Cook until shrimp changes its color. Keep on high-med heat.
熱したフライパンに油をひきえびを炒める。強〜中火で。

Add broccoli and chicken. Season with salt and pepper.
ブロッコリーと鶏肉を炒め塩こしょうをする。

Add a little bit of water to the noodle before putting it in the pan.
水で少しだけ麺をほぐし麺を炒める。

Add previous mixture of soy sauce and stir fry.
先ほど作っておいて醤油などを全部入れ炒める。

最後にネギとごまを入れて炒める。
Add green onions and sesame. 

Top with fried egg if you like.
最後にお好みで目玉焼きなどをトッピングして
出来上がり。
If you like my recipe, please 'share' by clicking below.
レシピを気に入った方はシェアをしてね。

0 件のコメント:

コメントを投稿

ShareThis