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10/29/2013

Sweet Potato Gnocchi/さつまいものニョッキ

Serve this gnocchi with nay sauce of your choice!
I made cream sauce with some asparagus.
さつまいものニョッキです。
お好きなソースと絡めて下さい、今回はアスパラのクリームソースにしました!

(Serves 2 people)
200g (1/2) of Japanese sweet potato skin peeled
75g of flour
sugar
salt
2 tbsp of milk
Sauce
1~2 of asparagus cut
1/2 of stock cube
2~3 tbsp of heavy cream
salt and pepper
olive oil

(2人分)
さつまいも 1/2(200g程)
薄力粉 75g
砂糖

牛乳 大さじ2
ソース
アスパラガス 1〜2本
ブイヨンキューブ 1/2個
生クリーム 大さじ2〜3
塩こしょう
オリーブオイル
Cut sweet potato into small pieces and microwave for about 5 minutes until soft.
サツマイモを小さく適当に切りレンジで5分程、柔らかくなるまで加熱する。

Use fork to mash up the sweet potato.
フォークなどで細かくサツマイモを潰す。

Add flour, milk, salt and sugar and mix the dough. 
If it doesn't come together keep adding bits of milk.
牛乳、塩、砂糖、薄力粉を入れて混ぜる。まとまりにくい場合牛乳を入れて調整する。

Form a ball, plastic wrap it and rest in fridge for about 15 minutes.
まるめてラップし、冷蔵庫で15分程休ませる。

After 15 minutes, form small pieces of gnocchi using your hands.
Use a fork to mark each gnocchi. (optional)
15分後に取り出し、ニョッキを手で作っていく。
フォークなどで表面を軽く押すとニョッキぽくなります。

Add gnocchi in boiling water, until they rise up.
沸騰したお湯にニョッキを入れ、浮き上がってきたらニョッキを取り出す。

Add asparagus and gnocchi, then drizzle some olive oil. Salt and pepper.
熱したフライパンにアスパラ、ニョッキ、オリーブオイルを入れて
軽く炒め塩こしょうする。
ニョッキの形が崩れないよう火は控えめでしっかり油をひくように!

Add heavy cream and stock cube, make sure the stock dissolves.
生クリームとブイヨンキューブを入れ、ブイヨンをしっかり溶かす。

Serve.
出来上がり。
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