Pages

10/05/2013

Pumpkin Meatball Soup/かぼちゃのミートボールスープ

Here's an additional recipe to previous chicken meatballs!
Served with some nice hot pumpkin soup.
Another perfect recipe for halloween :)
先ほどのチキンミートボールをスープに入れ
かぼちゃのミートボールスープに!
もちろん、スープだけでも美味しいので
是非ハロウィンなどに作ってみてね♪

(Serves 2-3 people)
300g of pumpkin (about 1/6 of whole pumpkin)
1 pinch of nutmeg powder
1 pinch of cinnamon powder
2 teaspoons of sugar
1 teaspoon of salt
1 cube stock (preferably chicken)
200ml of milk/soy milk

(2〜3人分)
かぼちゃ 300g(かぼちゃ1/6程)
ナツメグ ひとつまみ
シナモンパウダー ひとつまみ
砂糖 小さじ2
塩 小さじ1
ブイヨンキューブ 1
牛乳又は豆乳 200ml

Cut skin off of the pumpkin, cut into random small pieces and microwave for 5 minutes.
After they are soft, add little bit of water to the blender and blend pumpkin until smooth.
かぼちゃの皮を取り小さく切ってレンジで5分程加熱する。
加熱したらミキサーに水を少々入れてかぼちゃをペースト状にする。

In a pan, add milk and pumpkin paste. Stir. Keep on medium-low heat.
鍋を中〜弱火にし牛乳とかぼちゃをいれて混ぜる。

塩、砂糖、ブイヨン、シナモン、ナツメグを入れて混ぜる。
Add salt, sugar, stock cube, cinnamon and nutmeg. Stir.

Add meatballs and cook about 3 minutes.
ミートボールを入れ3分程煮込む。

Serve.
出来上がり。

(I used yogurt + soy milk mixture to create a spider web like design for the soup!)
ハロウィンを意識して
ヨーグルトと豆乳を混ぜてクモの巣のように描いてみました!
If you like my recipe, please 'share' by clicking below.
レシピを気に入った方はシェアをしてね。

0 件のコメント:

コメントを投稿

ShareThis