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10/28/2013

Fish & Chips/フィッシュ&チップス

Hi guys!
This is my healthier twist on fish and chips.
I used Japanese sweet potatoes because its at its perfect season, 
but please do try with normal potatoes. 
Also for the fish I used flounder, but you may use almost any type of white fish
such as pollock etc.

今日のメニューはフィッシュ&チップスです〜!
普段魚をあげてフライドポテトというメニューを
変えて、魚を揚げ焼きにして今旬のさつまいもを
オーブンで焼いてなるべくヘルシーに作ります。
もちろんさつまいもじゃなくてもジャガイモでも大丈夫です。
魚はかれいを使用しましたが他の白魚でもOK。

(Serves 1-2 people)
200g of flounder
3 tbsp of flour
1 egg beaten
chopped basil (or dill works too)
3 tbsp of panko bread crumbs
150g of sweet potatoes
salt and sugar 

(1〜2人用)
かれい 200g程
薄力粉 大さじ3
溶き卵 1
バジル少々(ディルでも可)みじん切り
パン粉 大さじ3
さつまいも 150g程 
塩&砂糖
First preheat oven to 190C degrees. 
Then cut sweet potato into chips.
まずはオーブンを190度に余熱する。
さつまいもを長くフライドポテトのように切る。

Boil in water for about 3 minutes.
沸騰したお湯で3分感程茹でる。

Put a little bit of olive oil, salt and sugar over the sweet potatoes.
Bake for about 15 minutes.
茹でたさつまいもに少しオリーブオイルをかけて塩と砂糖を振る。
190度で15分程オーブンで焼く。

Cut fish into long strips and salt them lightly.
かれいを長細く切り塩を軽くふる。

Coat with flour.
薄力粉をまぶす。

Coat with beaten egg.
溶き卵にくぐらす。

Mix chopped basil and bread crumbs then coat them onto the fish.
バジルとパン粉を混ぜたものを魚につける。

In a heated pan, drizzle some olive oil and cook fish until all parts are golden brown
熱したフライパンにオリーブオイルをしき揚げ焼きにする。
全体的にきつね色になれば取り出す。


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