(Serves 1-2 people)
2 tbsp of flour
2 tbsp of corn starch
2 tbsp of water
pinch of salt
1 chicken breast (about 150g)
1 tbsp of ketchup
1 tbsp of honey
1 teaspoon black pepper
1 teaspoon of vinegar
1 teaspoon of sake
green onions
sesame
(1〜2人分)
薄力粉 大さじ2
片栗粉 大さじ2
水 大さじ2
塩 ひとつまみ
鶏胸肉 1(150g程度)
ケチャップ 大さじ1
はちみつ 大さじ1
黒こしょう
酢 小さじ1
酒 小さじ1
ネギ
ごま
First combine flour, cornstarch, water and salt. Mix well.
薄力粉、片栗粉、水、塩をよく混ぜる。
Combine ketchup, honey, black pepper, sake and vinegar in another bowl.
(I recommend adding generous amount of black pepper because the sauce is quiet sweet)
別のボウルにケチャップ、はちみつ、黒こしょう、酒、酢を入れ混ぜる。
(ソースが甘酸っぱいので個人的に黒こしょうを少し多めに入れるのがオススメです。)
Cut chicken into small bite size pieces.
鶏肉を1口サイズぐらいに切る。
Dip chicken in flour mixture.
鶏肉を衣に付ける。
In a heated pan, drizzle oil and cook chicken until golden brown. Heat should be on medium.
熱したフライパンに油をひき中火でキツネ色になるまで炒める。
When chicken is cooked, add the sauce.
鶏肉が全体的に火が通ったらソースを入れる。
Add chopped green onions and sesame seeds.
最後にネギと胡麻を入れる。
Serve.
出来上がり。
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