I used chicken breast for this recipe, but it works perfectly well with chicken thigh as well :)
Feel free to experiment with different proteins with this basic teriyaki sauce.
Feel free to experiment with different proteins with this basic teriyaki sauce.
ベーシックな照り焼きチキンを作ります。
今回は鶏胸肉を使いましたがもちろんモモ肉でも美味しくできます。
70g-100g of chicken breast
2 tbsp of soy sauce
1 tbsp of honey
1 tbsp of sake
1 tbsp of mirin
2 tbsp of corn starch
(1人用)
鶏胸肉 70-100g程
醤油 大さじ2
はちみつ 大さじ1
酒 大さじ1
みりん 大さじ1
片栗粉 大さじ2
Put soy sauce, mirin, sake and honey together, then mix.
醤油、みりん、酒、はちみつを合わせて混ぜておく。
Coat chicken with corn starch. In heated pan drizzle oil and cook the chicken.
鶏肉に片栗粉をまぶす。熱したフライパンに油をひき鶏肉を焼く。
Cook until chicken is golden brown, then add the teriyaki sauce.
鶏肉に火が通るまで焼き、照り焼きソースを入れる。
The sauce will thicken up so coat all sides of chicken until the sauce is like syrup texture.
ソースが濃くなっていくので鶏肉をしっかりソースに絡める。
Serve.
出来上がり。
If you like my recipe, please 'share' by clicking below.
レシピを気に入ったらイイネを押してね。
0 件のコメント:
コメントを投稿