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10/11/2013

Soboro Rice/そぼろご飯

Here's a recipe to Japanese comfort food.
There are two parts to this dish, one part will be chicken & tofu and other will be the egg.
So I hope you can follow my recipe as it is,

そぼろご飯のレシピです。
そぼろの鶏肉の部分に半分豆腐を混ぜてヘルシーに★
最後にご飯の上に盛っていただきます。

(Serves 1 person)
For Chicken-tofu
50~75g of ground chicken
50g of tofu
2 tbsp of soy sauce
1 tbsp of sake
1 tbsp of mirin
1/2 tbsp of sugar
1/4 teaspoon of ginger
For egg
2 eggs beaten
1 teaspoon of sugar
1 teaspoon of water

Some rice to serve with at the end.

(1人分用)
鶏そぼろ
鶏ひきにく 50〜75g
豆腐 50g
醤油 大さじ2
酒 大さじ1
みりん 大さじ1
砂糖 大さじ1/2
すりおろし生姜 小さじ1/4

たまご 2
砂糖 小さじ1
水 小さじ1

最後に炊いたお米を準備してください。

In a heated pan, drizzle oil and cook chicken and tofu by constantly smashing them.
熱したフライパンに油をひき、鶏肉と豆腐を炒める。
炒めながら細かく潰していく。

Add soy sauce, mirin, sake and sugar, cook until the chicken-tofu absorbs the liquid.
After sauce has been soaked up, take out and leave aside.
醤油、みりん、酒、砂糖を入れ味が染み込んでくるまで煮る。
鶏肉と豆腐に味が染み込んだら取り出して置いておく。

Next combine egg, sugar and water. Then heat frying pan to medium low heat.
Drizzle oil and cook the egg, again by smashing constantly.
次に卵、砂糖と水を加えておく。そしてフライパンに油をひき
また卵を炒める。先ほどのように潰しながら炒める。

Serve on top of rice.
ご飯に上に盛って出来上がり。
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